RAMMSTEIN SERBIA FANCLUB
https://www.rammstein-serbia.com/forum/

[Pravila Foruma / Forum Rules]
https://www.rammstein-serbia.com/forum/viewtopic.php?f=20&t=347
Stranica 1 od 1

Autor:  RAMMSTEIN-sasha [ 03 Sep 2009 12:48 ]
Tema posta:  [Pravila Foruma / Forum Rules]

RAMMSTEIN SERBIA FANCLUB - ZVANIČNI PRAVILNIK FORUMA

Slika

Slika

Uvodne napomene
Rammstein Serbia Fanclub / Website & Forum / je osnovan 17. januara 2009. godine u Beogradu.
Već na samom početku našeg rada trudili smo se da što više Fanova, uglavnom preko interneta, obavestimo i informišemo o postojanju prvog i jedinog Fanclub-a ove vrste na našim prostorima. Ubrzo su nam se pridružili fanovi iz Srbije, ali i iz okolnih zemalja Crne Gore, Hrvatske, Bosne, Makedonije, tako da su se naše promotivne aktivnosti veoma brzo i isplatile time što smo privukli dosta članova sa ovih prostora. Vizija i Misija Rammstein Serbia Fanclub-a je okupiti Fanove Rammstein-a u jednu jedinstvenu Fanclub grupu na ovim prostorima!

Da bi ste pristupili Forumu potrebno je da izvršiti veoma jednostavnu i besplatnu registraciju i imate priliku da saznate sve o grupi Rammstein, budete u toku sa svim vestima i upoznate ostale ljubitelje Rammstein zvuka na ovim prostorima!


Slika


Član 1. - Pravilnik Rammstein Serbia Fanclub Foruma

1.1. Uopšteno o Pravilniku
Pravilnik predstavlja spisak i uvid u pravila na ovom Forumu. On održava stabilnost, pregled i funkcionalnost rada samog Foruma kao i održavanje normalnog toka diskusije na Forumu.
Pravilnik je sastavljen od najvažnijih pravila za korišćenje Foruma i sastavljen je nakon stavljanja u rad samog Foruma. Ko smatra da ova Pravila nisu u skladu sa njegovom ličnom vizijom, i ne dopadaju mu se, ne mora da bude član ovog Foruma i ne mora da učestvuje u diskusijama koje se vode na Forumu.

1.2. Prihvatanje Pravilnika
Svaki član ovog Foruma koji se registruje dužan je i da prihvati Pravila ovog Foruma. Takođe, je član dužan da poštuje Pravila Foruma.

1.3. Kršenje Pravilnika
Član Foruma koji bude prekršio Pravilnik i ne želi da se pridržava ovih Pravila na Forumu biće sankcionisan u skladu sa pravilima koji su navedeni u stavci Član 10. - Kršenje Pravila Foruma.

1.4. Stupanje na snagu Pravilnika
Pravilnik Foruma je stupio na snagu 17.01.2009. Administracija R+Serbia zadržava pravo da Pravilnik dopunjuje i izmenjuje.
Nakon 3 godine rada Rammstein Serbia Fanclub-a, Pravilnik se po drugi put izmenjuje i dopunjuje, preciznijim i obuhvatnijim Pravilima, za što lakše razumevanje i shvatanje kako pojedinačnih tako i sveobuhvatnih Pravila.


Član 2. - Obaveze članova Rammstein Serbia Fanclub Foruma

2.1. Poštovanje Pravila na Forumu
Svaki član je dužan da poštuje Pravila Rammstein Serbia Fanclub Foruma, bez obzira na njegov čin ili trajanje njegovog boravka na Forumu.

2.2. Poštovanje ostalih članova na Forumu
Svaki član je dužan da poštuje i druge članove na Forumu (bez obzira na njegov pol, godine, čin ili trajanje njegovog boravka na Forumu), kao i da poštuje njihovo mišljenje, bez obzira da li se sa njima slaže ili ne.

2.3. Poštovanje Privatnosti
Svaki član je dužan da poštuje privatnost drugih članova, i svako iznošenje u javnost privatnih podataka članova ovog Foruma biće sankcionisano u skladu sa pravilima koje su navedene pod Član 10. - Kršenje Pravila Foruma.

2.4. Postavljanje Nove Teme ili Novog Odgovora/Posta
Postavljanje Nove Teme ili Novog Odgovora/Posta na Forumu možete jednostavno izvršiti klikom na buttone/dugmad pod istim nazivima. Ali pre postavljanja Nove Teme (osim predstavljanja člana prilikom u odeljku R+Fanclub) član je dužan da koristeću Pretragu na Forumu proveri da li možda već postoji slična ili identična Tema, ukoliko postoji onda nema potrebe za otvaranjem Nove Teme.

2.5. Oživljavanje Neaktivnih Tema bez razloga
Ukoliko imate nešto konkretno da dodate nekoj temi, možete to uraditi i ako u njoj nije pisano duže od godinu dana. Nije dozvoljeno reaktivirati teme ukoliko za to ne postoji dobar razlog, tj. ukoliko je ono što Vi želite objaviti kratka poruka koja ne donosi nista važno temi.

2.6. Komentarisanje na Forumu
Svaki post koji napišete, informativan, interesantan, zanimljiv... uvek će nailaziti na pozitivan odziv članova Foruma! Naravno, možete diskutovati o različitim temama, kako o grupi Rammstein tako i o drugim stvarima. Jedino svi zajedno možemo uspeti u onome zbog čega smo ovde, a to je da proširimo ovaj Community i da ga učinimo što urednijim i boljim mestom, a kao nagrada svima nama će služiti na najbolji mogući način!
Svoja pitanja i komentare postavljajte na pravom mestu i na pravi način, sa što manje beskorisnih informacija koje bi samo skretale pažnju na pogrešnu stvar.

2.7. Postavljanje Slika na Forum
Slike možete kačiti u Vaš post na ovaj način! Takođe, možete koristiti neki od Vaših Image Hoster-a (imageshack.us, photobucket.com...) pa link okačiti direktno u prozor za pisanje posta.

2.8. Slanje Privatnih Poruka - PM
Administracija R+Serbia, ne ulazi u to kome i šta pišete u Vašim PM porukama, jer je to Vaša privatna stvar, ali preporučuje da se ne zloupotrebljavaju u svrhe vređanja i napadanja ostalih članova Foruma.

2.9. Report Administraciji i Kontakt Admin
Član može poslati Report Administraciji, i na taj način pomoći da se Forum što bolje prati i održava, ukoliko:
 • Post sadrži link ka piratskom sadržaju;
 • Post sadrži reklamu ka nekom komercijalnom proizvodu ili sajtu (Spamer);
 • Promašena tema (Off topic);
 • Ugrožava vas po nekoj osnovi (verska, nacionalna opredeljenost...), takođe važi i za PM Privatne poruke.

Administratora Rammstein Serbia Fanclub Foruma, možete kontaktirati preko Privatne Poruke na Forumu, ili preko Kontakt Admin Funkcije, gde se možete obratiti povodom sledećih pitanja:
 • Problem sa registrovanjem na Forumu;
 • Problem sa prijavljivanjem na Forumu;
 • Zaboravljena šifra naloga;
 • Žalba na Ban sa Foruma;
 • Drugi razlog.


Član 3. - Zabranjeno ponašanje na Rammstein Serbia Fanclub Forumu

3.1. Zabranjeno je napadanje, vređanje i provociranje - Main Forum
Zabranjeno je korišćenje psovki, napadanje i vređanje članova foruma, kao i provociranje i podsticanje svađe na Forumu.
Takođe, na Forumu je izričito zabranjeno podsticanje i širenje mržnje, a i nacionalne, verske, rasne, političke, seksualne i drugih vidova netrpeljivosti.
Na ovom Forumu se moraju poštovati kako različita shvatanja, tako i različite opredeljenosti.
Svaki komentar - post koji Administracija R+Serbia proceni kao indirektna ili direktna provokacija ili post koji ima svrhu zavađivanja i razvijanja svađa i diskusija na Forumu, može biti obrisan ili editovan od strane Administracije R+Serbia.

3.2. Zabranjeno je napadanje, vređanje i provociranje - PM / Privatne Poruke
U Privatnim Porukama možete raspravljati i diskutovati Privatno sa drugim članom Foruma, ali član Foruma ima pravo da se obrati Administraciji R+Serbia, ukoliko ga drugi član napada, vređa po osnovima nacionalne, verske, rasne, političke, seksualne i drugih vidova opredeljenosti.
Uznemiravanje članova putem privatnih poruka, vređanje, provociranje ili slanje reklama najstrožije je zabranjeno.
Uvređeni član se može obratiti Administraciji R+Serbia ili poslati Administratoru Foruma žalbu preko Kontakt Admin Funkcije sa navedenim dokazima PM-a (tekst ili Screenshot poruke) i taj se član Foruma može kazniti u skladu sa pravilima koja su navedena pod Član 10. - Kršenje Pravila Foruma.

3.3. Zabranjen je svaki vid Trolovanja - Flejmovanja
Trolovanje je namerno izazivanje svađe i oštrih rasprava pokretanjem teme koja može biti uvredljiva za nekoga, a nekome ne ili sasvim suprotno. Postovanjem provokativnih izjava, koje bi izazvale lavinu komentara i unakrsnu svađu i prepucavanja.
Strogo je zabranjeno Trolovanje / Flejmovanje na forumu. Svako ometanje normalnog toka konverzacije, svaka namerna provokacija i izazivanje nereda imaće za posledicu neku od vidova sankcionisanja određenog člana Foruma pod Članom 10. - Kršenje Pravila Foruma. Ako imate neki problem sa nekim određenim članom možete ga rešiti preko Privatne Poruke - PM, a ne namernim postavljanjem postova sa provokativnim i uvredljivim karakterima na Main Forumu, jer na Forumu to neće biti tolerisano.

3.4. Zabranjeni su politički, verski, nacionalni Avatari i Potpisi / Signatures kao i Komentari
Korišćenje avatara i potpisa sa političkim, verskim, nacionalnim simbolima, znacima ili ličnostima ovde neće naići na odobravanje, jer to može članove uvrediti po nekom od osnova pripadnosti nekoj od društvenih grupa! Takođe, ovo važi i za komentare u postovima!
Ne želimo da nas povezuju sa bilo kojom političkom, verskom frakcijom, ovde smo zbog grupe Rammstein i tako će i ostati! Takodje, ovo se odnosi i na upotrebu slika ili potpisa koji narušavaju identitet nekog od člana Foruma ili u svrhe provokacije! Takvi Avatari i Potpisi će odmah biti uklonjeni od strane Administracije R+Serbia, a član Foruma će biti sankcionisan - Član 10. - Kršenje Pravila Foruma.

3.5. Zabranjeno je postavljanje SPAM Poruka
Pre objavljivanja teme dobro razmislite gde joj je mesto i nakon što se odlučite, objavite sadržaj. Nemojte isti sadržaj objavljivati više puta, jer je i jedan sasvim dovoljan da Vas neko primeti, a svako dupliranje tema i poruka smanjuje preglednost foruma i kao takvo je nepoželjno.
Zabranjeno je postavljanje i dupliranje poruka čisto zarad nabijanja broja postova. Svaki postovi koji nemaju nikakvog smisla niti poboljšavaju strukturu Teme biće odmah obrisani sa Foruma.

3.6. Zabranjeno je reklamiranje na Forumu
Svako reklamiranje komercijalnih sajtova ili usluga je najstrožije zabranjeno i ti postovi će biti obrisani, a član Foruma će biti sankcionisan (za ovakve vidove SPAM-ovanja član Foruma se automatski Banuje sa Foruma i nema pravo povratka na isti). Pod reklamiranje komercijalnih usluga, linkova, spada i mrežni marketing koji ima za cilj ostvarivanje dobiti i profita određenog člana Foruma koji se isključivo zbog toga registrovao na ovaj Forum.
Dozvoljeno je postavljanje svojih privatnih radova (nekomercijalnih) i želja da se time članovi upoznaju sa nekim od privatnih delatnosti korisnika Foruma, kao i širenja određenih nekomerjalnih zajednica.

3.7. Zabranjeno je lažno predstavljanje i otvaranje višestrukih naloga
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje članova na Forumu. Korišćenje tuđih podataka (imena, prezimena, fotografija, bankovnih račun, internet naloga, broja telefona, adresi stanovanja i sl....) u cilju varanja i vređanja drugih korisnika ili skretanja normalnog toka diskusije, čak i ako poruke same po sebi ne krše direktno ni jednu stavku ovog Pravilnika!
Takođe, je zabranjeno dupliranje i otvaranje Novih naloga na Forumu. Ako ste zaboravili šifru na starom nalogu možete je povratiti ili napraviti novu šifru (koju Vi kasnije možete promeniti) preko opcije "Zaboravio sam šifru" ili kontaktiranjem Administratora Foruma preko Kontakt Admin Funkcije, sa nekim od vaših kontakt informacija (email, korisničko ime...).

3.8. Zabranjena je svaka javna razmena mišljenja i ideja kojima se krše važeći zakoni Republike Srbije
Zabranjena je svaka javna razmena mišljenja i ideja kojima se krše važeći zakoni Republike Srbije.
Pozivanje na demonstracije, ili javnog okupljanja u cilju narušavanja Ustava i održavanje reda i mira na teritoriji Republike Srbije (pod koji spada boravišna adresa vlasnika ovog Forum & Website).

3.9. Koristiti Off Topic BBCode
Držati se teme na forumu, ali ukoliko pišete post koji nije vezan za određenu Temu, isključivo koristite Off Topic BBCode koji će obeležiti tekst kao, ne sasvim vezan za temu Foruma, a opet je negde u sklopu cele priče.
Takođe, ne treba preterivati sa OffTopic postovima jer Administracija R+Serbia takve postove, ukoliko kvare koncept Teme, može obrisati.

3.10. Pornografski sadržaj je zabranjen
Zabranjeno je postavljanje pornografskog sadržaja. Svaki takav sadržaj će biti odmah obrisan, a član sankcionisan.
Dozvoljeno je do granice erotskog, ali ne i pornografskog.

3.11. Zabranjeno je pisanje kompletnog teksta u postu ALLCAPS
zabranjeno je pisanje teksta u ALLCAPS formatu jer se taj način pisanja prema Internet bontonu smatra vikanjem.
ALLCAPS je naziv koji se koristi za pisanje celog teksta velikim slovima. Ukoliko je neki tekst koji želite preneti tako napisan ili ste greškom to sami napisali, tekst možete ispraviti opcijom QUICK EDIT ili EDIT.

3.12. Vređanje i provociranje Administracije R+Serbia
Zabranjeno je svako vređanje i provociranje uredničkog tima Rammstein Serbia Fanclub-a, Administracije R+Serbia.
Ako ste nezadovoljni nekim njihovim postupkom ili opštim ponašanjem, ili imate neku primedbu na rad članova Administracije, možete poslati vašu žalbu, poruku Administratoru Forum i Vaš zahtev, primedba ili predlog će biti obrađen u najbržem mogućem roku.

3.13. Zabranjeno je isticanje neistina i zalaženje u privatan život nekog od članova
Na Forumu je zabranjeno pisanje neistina o Privatnom životu nekog pojedinca, isključivo radi provokacije i zalaženje u intimu Korisnika Foruma. Svaki takav čin povlači za sobom sankcionisanje naloga Korisnika koji je pisao laži o nečijoj intimi!

3.14. Zabranjeno je napadati Administraciju R+Serbia
Svaki postupak podizanja grupa protiv Administracije R+Serbia je zabranjen. Bilo da se to radi ovde na Forumu, Facebook-u, svaki takav čin povlači za sobom automatsko banovanje Korisnika.


Član 4. - Stvari koje treba izbegavati na Forumu

4.1. Poruke bez ikakvog smisla
Poruke sa sadržajem: "Slažem se.", "I ja.", "Da!", "Ne!", "Hvala" i sl. treba izbegavati je takve poruke jer one same po sebi ne povećavaju kvalitet određene Teme, svojim sadržajem.
Bilo da se sa nečim slažete ili ne, ako iznosite svoje mišljenje, to mišljenje i obrazložite ili bar jasno stavite do znanja da se slažete ali sa preciznijim obrazloženjem. Ovakve poruke se uglavnom postavljaju da bi se povećao broj postova i takve poruke će uglavnom biti obrisane.
Zahvaliti se nekome za poruku možete učiniti klikom na dugme "Zahvaliti se na ovom postu", koje se nalazi ispod svakog posta određenog člana Foruma.
Besmislene postove Administracija R+Serbia, može da ukloni i nema obavezu da o tim uklonjenim postovima obaveštava član koji je poslao tu poruku.

4.2. Poruke koje sadrže samo smajliće ili samo neku fotografiju
Postoje Teme na Forumu u kojima je tolerancija za ovakve poruke viša, i oni u kojima je niža. Ali treba izbegavati post sa samo neki smajlićem ili slikom, bez ikakvog obrazloženja ili teksta. Ovakve poruke se uglavnom postavljaju da bi se povećao broj postova i takve poruke će uglavnom biti obrisane.

4.3. Preterano korišćenje smajlića, interpunkcijskih znakova, kolorizacije i ostalih funkcija koje su dostupne na Forumu
Takve poruke su nepregledne, teške za čitanje i odskaču od svega drugog napisanog i nemaju nikakvog smisla. Sve navedeno se naravno može koristiti, ali u razumnoj meri, bez preterivanja.
Ovakve poruke se uglavnom postavljaju da bi se povećao broj postova i takve poruke će uglavnom biti obrisane.

4.4. Ne postavljati Teme u pogrešne delove Foruma - Podforume
Na Rammstein Serbia Fanclub Forumu su kategorizovani Podforumi: Rammstein, Rammstein - English language, Razno...
Detaljno se upoznajte sa nazivima i opisima svih podforuma, pa tek onda postavljajte Nove Teme. Ukoliko ne znate gde bi vaša Tema trebalo da se nađe, možete je postaviti u Podforumu +Ordinacija Radosti+ pa će je Administracija R+Serbia, ukoliko postoji potreba prebaciti u Podforum koji je namenjen takvim Temama.

4.5. Ne zatrpavajte Temu za koju mislite da se treba Zaključati i Obrisati
Ukoliko uvidite da neka od Tema krši Pravilnik ovog Foruma, ili sadrži neki uvredljiv ili neprikladan sadržaj, koristite opciju Report Administraciji ili Kontakt Admin Funkciju i na taj način prijavljujete uredničkom timu Foruma određenu Temu ili Post, a oni će se potruditi da tu Temu ili Post što pre isprave.
Tako da iz tih razloga ne treba dodavati postove sa sadržajem: "Zaključaj", "Obrišite ovaj post" i sl. Ne vređati i ne pretiti korisniku koji je tu temu ili poruku postavio.

4.6. Ne očekujte da odmah dobijete odgovor od strane drugih članova ili Administracije R+Serbia
Članovima je ostavljena sloboda da odgovaraju ili ne odgovaraju na poruke po svom nahođenju i mišljenju. Nikoga ne možete naterati ili prisliti da odgovara na vašu temu. Administratori, Moderatori i ostali članovi su tu da vam pomognu oko nekog konkretnog problema, a ne da ih kontantno ometate nekim od besmislenih komentara ili postavljanje posta sa određenim problemom koji već rešen ili namernog trolovanja / flejmovanja koje će biti sankcionisano u skladu sa Pravilima.


Član 5. - Pravila za postavljanje Linkova, Slika i Sadržaja [Rammstein]

5.1. Postavljanje Linkova [Rammstein]
Po zakonima i pravilima na autorska prava moramo se držati nekih odredjenih pravila foruma u sekciji Linkova:
 • Član foruma ne sme postovati poruke u kojima se potražuje link ka MP3 fajlovima ili drugim Zvaničnim Audio & Video materijalima (Albumima, Video klipovima, Koncertima...) koji se ne nalaze na zvaničnom sajtu (Rammstein.com) ili širiti neke upute/linkove gde se ti materijali mogu nabaviti (File Hosteri: rapidshare.com; filesharing.com; sendspace.com; torrenti; ostali fan sajtovi...).
 • Amaterski snimci koncerata (Audio & Video) takođe nisu legalni i ne smeju se postavljati na Main Forum!
 • Svako postavljanje ovakvih materijala biće obrisano sa Foruma, korisnik Foruma će biti upozoren, a svako dalje svesno kršenje Pravilnika biće sankcionisano.
 • Zvanični Rammstein ™ materijali (Logo, Reklame, Audio & Video materijali) su vlasništvo: Rammstein & Pilgrim Management & Universal Music Group.

5.2. Promo Slike i sadržaj [Rammstein]
Linkove ka slikama koje se koriste kao Promo sadržaj / LIFAD, Made In Germany... / (koriste se u svrhe promovisanja albuma, a nalaze se u časopisima, medijima...) nisu dozvoljene na Forumu, ali ih možete postaviti samo ako se već nalaze na jednim od zvaničnih izvora, i to sa upisivanjem izvora slike u vašoj poruci:
Određene Promo slike koje služe sa širu medijsku upotrebu, dozvoljene su jer njihova upotreba služi isključivo u svrhe promovisanja nekog od novih zvaničnih izdanja.
Svako postavljanje ovakvih materijala biće obrisano sa Foruma, korisnik Foruma će biti upozoren, a svako dalje svesno kršenje Pravilnika biće sankcionisano.

5.3. Navođenje izvora / autora teksta ili fotografije
Ukoliko prenosite tekst sa interneta ili iz novina, dužni ste da navedete izvor teksta i ime autora ako je poznat.
Takođe, za Promo fotografije koje ste pronašli na nekom od Zvaničnih Rammstein linkova, morate postaviti Izvor-Link ka toj fotografiji i ako je Autor poznat poželjno je postaviti ime autora.

5.4. Postavljanje Fan Materijala [Rammstein]
Možete postaviti link ka vašem Ličnom materijalu ili materijalu fanova (Fan made video, Fan remix...) i to ako ne narušava neki vid autorskih prava!
U takvim materijalima ne sme biti cela albumska ili live verzija neke od Rammstein pesama sa zvaničnih Albuma. Takođe, ovo pravilo obuhvata i Video (Blu-Ray, DVD, VHS formate) izdanja.

5.5. Rammstein ™ - Emigrate ™
Sva pravila koja važe za materijale benda Rammstein ™, važe i za materijale benda Emigrate ™, jer ih obuhvata isti menadžment.


Član 6. - Pravila vezana za reklamiranje na Forumu

6.1. Dozvoljeno je
 • Dozvoljeno je u svom profilu (Korisnički Kontrolni Panel) u okviru polja sajt postaviti adresu internet prezentacije po želji.
 • Dozvoljeno je objavljivanje linkova u okviru poruka, kada ti linkovi ne promovišu sajt koji se bavi konkurentnom komercijalnom delatnošću, a sadržaj koji se na njima nalazi predstavlja nešto značajno za temu.
 • Dozvoljeno je da, ukoliko želite da Vaš sajt bude predstavljen u nekoj sekciji, kontaktirate Administratora sa svim relevantnim informacijama o sajtu. Administrator nema obavezu da na svaki zahtev odgovori i zadržava diskreciono pravo da neki zahtev ne uzme u razmatranje ili da ga odbije.
 • Takođe, vaše radove ili sajt (nekomercijalne prirode) možete reklamirati na vašem ličnom Blogu koji se nalazi u sklopu Rammstein Serbia Fanclub Foruma.

6.2. Zabranjeno je
 • Svako reklamiranje komercijalnih sajtova ili usluga je najstrožije zabranjeno i ti postovi će biti obrisani, a član Foruma će biti sankcionisan (za ovakve vidove SPAM-ovanja član Foruma se automatski Banuje sa Foruma i nema pravo povratka na isti). Pod reklamiranje komercijalnih usluga, linkova, spada i mrežni marketing koji ima za cilj ostvarivanje dobiti i profita određenog člana Foruma koji se isključivo zbog toga registrovao na ovaj Forum.
 • Dozvoljeno je postavljanje svojih privatnih radova (nekomercijalnih) i želja da se time članovi upoznaju sa nekim od privatnih delatnosti korisnika Foruma, kao i širenja određenih nekomerjalnih zajednica.
 • Zabranjeno je postavljati reklamne elemente u lični tekst, potpis i ostale sekcije profila osim polja za Vaš Sajt (koji takođe može biti po Vašoj želji ali samo nekomercijalne prirode);
 • Zabranjeno je reklamiranje roba i usluga, i na taj način reklamirati svoju ili tuđu komercijalnu oblast delovanja i poslovanja;
 • Zabranjeno je širenje svake vrste mrežnog i multi level marketinga;
 • Zabranjena je svaka radnja koju Administracija R+Serbia oceni kao očiglednu zloupotrebu foruma za besplatno reklamiranje.

6.3. Kršenje pravila o reklamiranju
Ukoliko korisnik prekrši Pravila o reklamiranju na Rammstein Serbia Fanclub Forumu, biće sankcionisan sa Banom sa Foruma. I neće postojati mogućnost njegovog povratka, jer je registraciju na Forumu koristio isključivo za reklamiranje svoje ili tuđe komercijalne delatnosti u cilju ostvarivanja lične ili tuđe dobiti.


Član 7. - Korisnički Činovi na Rammstein Serbia Fanclub Forumu

7.1. Objašnjenje o Činovima na Forumu
Članovi koji steknu određen broj postova, svojim zalaganjem i pisanjem kvalitetnih postova na Forumu, dobijaju status VIP ili R+Stars članova, i sa tim statusom stiču pravo da otvore posebne delove Foruma gde mogu pronaći kvalitetne Fan Materijale!
Od 21.12.2009 god. broj postova za činove na forumu se vodi po sledećem rasporedu:
Slika 0-49 postova = U prolazu
Slika 50-149 p.= Član
Slika 150-199 p.= Aktivni Član
Slika 200-299 p.= Junior R+Serbia Fan
Slika 300-399 p.= R+Serbia Fan

Slika 400-899p. = VIP
Slika od 900 p. = R+Star

Slika - Moderator, po izboru Administratora
Slika - Globalni Moderator, po izboru Administratora
Slika - Administrator

Slika - Banovani Korisnik, korisnik Foruma koji je isključen/izbačen sa Foruma

7.2. R+Stars & V.I.P. Area / Fan Materijali
VIP & R+Stars članovi imaju pristup posebnim podforumima R+Stars & V.I.P. Area / Fan Materijali gde mogu skinuti Remix / Kompilacije / Tribute albume Rammstein-a, kao i diskutovati u posebnom podforumu koji je za njih kao "starije" (misli se na vreme boravka i učestvovanja na Forumu) Korisnike ovog Foruma obezbeđen.


Član 8. - Avatari na Rammstein Serbia Fanclub Forumu

8.1. Šta je to Avatar?
Avatar je naziv za grafički predstavu, odnosno nacrtani lik, sličicu ili fotografiju koja stoji ispod imena autora svake poruke i predstavlja na Internetu učesnika u razgovoru na Forumu. Avatari najčešće imaju ljudski lik, ali ih ima i u obliku životinje ili predmete. Korišćenjem avatara postiže se veća prepoznatljivost učesnika u diskusijama na Forumu. Avatari često odslikavaju neku od osobina ili željenih osobina svojih vlasnika. Avatar bi se mogao definisati i kao telo koje neko nosi u virtuelnoj zajednici na webu.

8.2. Dozvoljene dimenzije Avatara
Maksimalne dimenzije: širina 200 piksela, visina 200 piksela, veličina fajla 488kB (200x200 - 488 kB)
Slika

8.3. Uputstvo za postavljanje Avatara
 • Vaš Avatar možete postaviti otvaranjem Korisničkog Kontrolnog Panela > Profil > Izmeni Avatar
  Slika
 • Avatar možete postaviti sa vašeg kompjutera, sa nekog drugog sajta ili biranjem Avatara iz naših Galerija (Rammstein, Smiles, Razni Avatari)
  Slika
 • Galerije Avatara na Forumu
  Slika Slika Slika
 • Nakon odabira Avatara klikom na "Pošalji" postavljate Vaš Avatar i on će se sada pojavljivati u vašem Profilu kao i u Temama kod svakog vašeg posta
  Slika

8.4. Zabranjeni su uvredljivi Avatari
Korišćenje Avatara sa političkim, verskim, nacionalnim simbolima, znacima ili ličnostima ovde neće naići na odobravanje, jer to može članove uvrediti po nekom od osnova pripadnosti nekoj od društvenih grupa, kao i Avatari sa uvredljivim sadržajem!
Ukoliko neki Avatar krši Pravila ovog Foruma, Administracija R+Serbia će mu odmah obrisati taj Avatar.


Član 9. - Potpisi / Signatures na Rammstein Serbia Fanclub Forumu

9.1. Šta je to Potpis?
Potpis / Signature na Forumu predstavlja neku vašu poruku, sliku, tekst koji želite da vam stoji u Profilu i pri pisanju postova na Forumu. Potpis može da obuhvata linkove ka nekom vašem (nekomercijalnom) sajtu ili vašim radovima. Takođe može da predstavlja neku poruku koju želite da podelite sa ostalim članovima na Forumu.

9.2. Dozvoljene dimenzije Grafičkog Potpisa
Maksimalne dimenzije: širina 500 piksela, visina 150 piksela (500x150)
Slika

Ukoliko postavljate samo jedan grafički potpis onda je dozvoljena maksimalna dimenzija do 500x150pix, ukoliko postavljate 2 grafička potpisa onda ima je maksimalna dimenzija po 250x150, ukoliko postavljate 3 grafička potpisa onda je prvom potpisu maksimalna dimenzija 200x150 i druga dva su po 150x150 i 150x150.

9.3. Uputstvo za postavljanje Potpisa
 • Vaš Potpis možete postaviti otvaranjem Korisničkog Kontrolnog Panela > Profil > Izmeni Potpis[/b]
  Slika Slika
 • Nakon ubacivanja teksta ili linka za sliku sa IMG kodom, klikom na "Pošalji" postavljate Vaš Potpis i on će se sada pojavljivati u vašem Profilu kao i u Temama ispod svakog vašeg posta
  Slika

9.4. Postavljanje tekstualnog potpisa
Dozvoljeno je do 255 karaktera u potpisu.
Dozvoljeno je do 3 linka u potpisu.

9.5. Youtube linkovi moraju biti u sakrivacu (BBCode)
Ako želite da vam neki Youtube link bude u potpisu to možete postaviti, ali samo ako je taj link u BBCode sakrivacu!
Ako se link ka Youtube video nađe van sakrivaca onda ce poremetiti preglednost Teme i Administracija R+Serbia ima pravo da taj link ukloni!
Izbegavajte ovakve potpise.

9.6. Zabranjeni su uvredljivi Potpisi
Korišćenje Potpisa sa političkim, verskim, nacionalnim simbolima, znacima ili ličnostima ovde neće naići na odobravanje, jer to može članove uvrediti po nekom od osnova pripadnosti nekoj od društvenih grupa, kao i Potpisi sa uvredljivim sadržajem! Ukoliko neki Potpis krši Pravila ovog Foruma, Administracija R+Serbia će ga editovati i obrisati.


Član 10. - Kršenje Pravilnika Rammstein Serbia Fanclub Foruma

10.1. Limitirano postavljanje Postova i Pregled Foruma
 • Ukoliko član Foruma prekrši neko od pravila ponašanja na Forumu Administracija R+Serbia Foruma ima pravo da određenom članu limitira postavljanje postova. Time što će pre svakog posta urednički tim ovog Foruma pregledati njegov post i nakon pregleda odobriti post za postavljanje u određenoj Temi. Takođe, korisniku se može limitirati pregled određenih podforuma na Forumu.
 • Administracija R+Serbia Foruma ima diskreciono pravo da Javno opomene ili primeni druge mere prema članu koji i pored limitiranja korišćenja Foruma nastavlja sa problematičnim ponašanjem ili postavljanjem problematičnih postova.
 • Ukoliko članovi Foruma kojima je limitirano korišćenje Foruma smatraju da je odluka Administracija R+Serbia Foruma neprimerena imaju pravo da kontaktiraju nekog od članova Administracije R+Serbia Foruma ili da kontaktiraju Administratora preko Kontakt Admin Funkcije i da svoj problem i mišljenje iznesu putem poruke za prijavu zloupotrebe Pravila Foruma nad njima.
 • Članovi Foruma kojima je limitirano korišćenje Foruma nemaju pravo da se javno protive odlukama članova Administracije R+Serbia Foruma.
 • Administracija R+Serbia Foruma mora da obradi žalbu člana, ali ima diskreciono pravo da prihvati tu žalbu ili je ne prihvati.
 • Administracija R+Serbia Foruma ima diskreciono pravo da izrekne potrebne mere limitiranja korišćenja Foruma i članovima koji nisu učinili ni jedan od navedenih prekršaja, ali postoji osnovani razlog da je ponašanje člana problematično.

10.2. Javna Opomena
 • Ukoliko član Foruma prekrši neko od pravila ponašanja na Forumu Administracija R+Serbia Foruma ima pravo da javno i\ili putem Privatnih poruka - PM upozori člana da ne ponavlja radnje koja su predmet upozorenja.
 • Administracija R+Serbia Foruma ima diskreciono pravo da ponovo upozori ili primeni druge mere prema članu koji i pored upozorenja nastavlja sa problematičnim ponašanjem ili postavljanjem problematičnih postova.
 • Ukoliko članovi Foruma koji su upozoreni smatraju da je odluka Administracija R+Serbia Foruma neprimerena imaju pravo da kontaktiraju nekog od članova Administracije R+Serbia Foruma ili da kontaktiraju Administratora preko Kontakt Admin Funkcije i da svoj problem i mišljenje iznesu putem poruke za prijavu zloupotrebe Pravila Foruma nad njima.
 • Članovi Foruma koji su upozoreni nemaju pravo da se javno protive odlukama članova Administracije R+Serbia Foruma.
 • Administracija R+Serbia Foruma mora da obradi žalbu člana koji je upozoren, ali ima diskreciono pravo da prihvati tu žalbu ili je ne prihvati.
 • Administracija R+Serbia Foruma ima diskreciono pravo da izrekne potrebne mere Javnog upozorenja i članovima koji nisu učinili ni jedan od navedenih prekršaja, ali postoji osnovani razlog da je ponašanje člana problematično.

10.3. Privremeni Ban
 • Privremeni ban se primenjuje ako članovi Administracije R+Serbia Foruma procene da je član prekršio neka od pravila Rammstein Serbia Fanclub Foruma i svojim ponašanjem ili postovanjem ugrozio red i stabilnost Foruma i na svestan način krši Pravilnik Foruma.
 • Mera privremenog bana se može izreći u trajanju od 1 dana, 7 dana ili duže duže u slučaju da članovi Administracije R+Serbia Foruma tako procene. O dužini trajanja privremenog Bana, član će biti obavešten prilikom pokušaja korišćenja foruma.
 • Član je dužan da poštuje odluku o privremenom banovanju. Privremeno banovanom članu nije dozvoljeno da otvara nove naloge za vreme trajanja bana. Ukoliko privremeno banovani član otvori novi nalog i nastavi sa problematičnim ponašanjem, biće trajno banovani svi njegovi nalozi.
 • Ukoliko članovi Foruma kojima je izrečen privremeni Ban smatraju da je odluka Administracija R+Serbia Foruma neprimerena imaju pravo da kontaktiraju nekog od članova Administracije R+Serbia Foruma ili da kontaktiraju Administratora preko Kontakt Admin Funkcije i da svoj problem i mišljenje iznesu putem poruke za prijavu zloupotrebe Pravila Foruma nad njima.
 • Članovi Foruma kojima je izrečen privremeni Ban nemaju pravo da se javno protive odlukama članova Administracije R+Serbia Foruma.
 • Administracija R+Serbia Foruma mora da obradi žalbu člana kojem je izrečen privremeni Ban, ali ima diskreciono pravo da prihvati tu žalbu ili je ne prihvati.

10.4. Trajni Ban
 • Mera trajnog Bana izriče se članovima koji:
  - nastavljaju sa grubim kršenjem pravila ponašanja Rammstein Serbia Fanclub Foruma i pored Javne Opomene ili Privremenog Bana;
  - koriste forum za promociju nekog komercijalnog sajta, proizvoda, osobe, usluge i\ili se bave mrežnim marketingom u bilo kojoj formi;
  - uznemiravaju druge članove putem privatnih poruka - PM;
  - vređaju, napadaju i provociraju ostale članove Foruma kao i urednički tim foruma - Administraciju R+Serbia Foruma;
  - potpiruju i šire nacionalnu, versku, rasnu i drugu mržnju i netrpeljivost;
  - koriste višestruke naloge u svrhu vređanja, obmane, varanja;
  - automatski članovima kojima je po drugi put izrečen privremeni ban , bez obzira na dužinu privremenog bana.
 • Trajni Ban nema vreme trajanja.
 • Mera trajnog banovanja ne može da se ukine (osim u slučajevima da Administracija R+Serbia Foruma, prihvati žalbu Banovanog člana Foruma).
 • Član je dužan da poštuje odluku o trajnom banovanju. Trajno banovanom članu nije dozvoljeno da otvara nove naloge. Ukoliko trajno banovani član otvori novi nalog, taj novi nalog će automatski biti obrisan.
 • Ukoliko članovi Foruma kojima je izrečen trajni Ban smatraju da je odluka Administracija R+Serbia Foruma neprimerena imaju pravo da kontaktiraju nekog od članova Administracije R+Serbia Foruma ili da kontaktiraju Administratora preko Kontakt Admin Funkcije i da svoj problem i mišljenje iznesu putem poruke za prijavu zloupotrebe Pravila Foruma nad njima.
 • Članovi Foruma kojima je irečen trajni Ban nemaju pravo da se javno protive odlukama članova Administracije R+Serbia Foruma.
 • Administracija R+Serbia Foruma mora da obradi žalbu člana kojem je izrečen trajni Ban, ali ima diskreciono pravo da prihvati tu žalbu ili je ne prihvati


Član 11. - Dodatne napomene

11.1. Impressum - Pitanja vlasništva i odgovornosti za sadržaj na Forumu
 • Autor - Izdavač: Aleksandar B.
  Adresa Izdavača: Novi Beograd, 11000 Beograd, Srbija
  Kontakt Izdavača: rsasha@rammstein-serbia.com
 • Rammstein Serbia Fanclub (Website, Forum) predstavlja nekomercijalni Fan Community & Site, i sve troškove domena i hostinga snosi Administrator ovog Foruma.
 • Administrator ovog Foruma je i Webmaster Website-a i na taj način ga održava i dopunjuje.
 • Rammstein Serbia Fanclub (Website, Forum, Gallery, Logo) Copyright © Aleksandar B. - http://www.rammstein-serbia.com . Sva prava zadržana
 • Svaka poruka koja se objavi na Rammstein Serbia Fanclub Forumu postaje vlasništvo ovog foruma.
 • Član nema pravo da briše svoj celokupan učinak na forumu jer se time remeti tok diskusije u Temama, i to će biti sprečeno i sankcionisano od strane uredničkog tima Administracije R+Serbia Foruma.
 • Korisnici imaju pravo da zatraže da se njihov nalog deaktivira i to mogu uraditi kontaktiranjem Administratora Foruma, ali nemaju pravo da traže da se njihov nalog obriše kao i svi postovi koji su do tada postovani na Forumu. Ako ne želite da dolazite na Forum - nemojte, ako ne želite da pišete na Forumu - nemojte.
 • Uprkos pažljivoj kontroli, ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj eksternih linkova i za sam sadržaj na njihovim stranicama.
 • Rammstein ™ zaštitni znak i ostali zaštitni znaci su vlasništvo njihovih vlasnika: Rammstein, Pilgrim Management i Universal Music Group.
 • Sve informacije koje su predstavljene na Rammstein Serbia Fanclub Sajtu isključivo se koriste u personalne i edukativne svrhe. Sva prava ovog sajta su zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole. Fotografije na ovim stranicama podležu autorskim pravima njihovih vlasnika. Ne smeju se prodati, trgovati ili prenositi bez odobrenja vlasnika.
 • Autorska prava članova - Ukoliko je neki Vaš autorski sadržaj na forumu korišćen, a Vi želite da on bude potpisan ili uklonjen, kontaktirajte Administraciju R+Serbia Foruma sa nekim dokazom da je sadržaj Vaše vlasnistvo i zahtev će biti obrađen.
 • Sva pravila iz ovog Pravilnika važe i za ostale servise Rammstein Serbia Fanclub-a (Chat, Facebook Chat Group...)

11.2. Redistribucija materijala
Ukoliko želite da vršite redistribuciju materijala koji se nalazi na Rammstein Serbia Fanclub Forumu, obratite se Administratoru koji će Vas dalje uputiti u sam proces redistribucije.

11.3. Diskreciono Pravo Administracije R+Serbia Foruma
Članovi Administracije R+Serbia Foruma zadržavaju diskreciono pravo da, kada smatraju da situacija to zahteva, odreaguju na način koji smatraju prikladnim, čak iako se on ne nalazi u pravilima ili se sa istima kosi, zarad očuvanja stabilnosti i normalnog toka diskusije i rada Foruma.

Slika

Završne napomene
RAMMSTEIN SERBIA FANCLUB [Rammstein Serbia Forum & Website] (Članovi Foruma & Administracija R+Serbia Foruma) održavaće red na Forumu i pridržavaće se Pravilnika na Forumu koja su svima jednako propisana.

Za kršenje Pravilnika Foruma primenjivaće se postojeće mere za sankcionisanje članova Foruma koji krše Pravila ovog Foruma, koje su navedene u ovom Pravilniku.
Poštovanjem ovih Pravila Foruma nastavićemo da gradimo i širimo već priznat Rammstein Serbia Fanclub i time izgraditi ovu Rammstein zajednicu u jedan jak i stabilan Rammstein Community na ovim prostorima!

:rammstein: :pice: :rammstein:

Slika


Dopunjena verzija Pravilnika Rammstein Serbia Fanclub Foruma stupa na snagu: 15.04.2012. godine

Administracija Rammstein Serbia Fanclub
Rammstein Serbia Fanclub - Community
Website: http://www.rammstein-serbia.com
Forum: http://www.rammstein-serbia.com/forum


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


RAMMSTEIN SERBIA FANCLUB - FORUM RULES

Coming Soon in English language

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/