VESTI

ARHIVA

RSS FEED

 


 
Rammstein Serbia Forum

 

 


 
Rammstein Serbia Website Statistics

Pretraži:


free counters

 
 
 


INTERVJU ADMINISTRATORA RAMMSTEIN SERBIA FANCLUB-A
BALEJ ALEKSANDRA O PREDSTOJEĆEM KONCERTU RAMMSTEIN-A U BEOGRADU ZA PORTAL MONDO

BeogradAleksandar Balej iz srpskog fan kluba grupe Rammstein za MONDO otkriva kakav je šou koji su nam Nemci pripremili za večeras. Karata još uvek ima u prodaji, ali Belaj smatra da će Rammstein slušati oko 15.000 fanova. 

Sa osnivačem domaćeg fan kluba Rammstein našli smo se ispred Kombank arene, gde je već parkirano dvadesetak šlepera sa opremom. 

"Bend donosi svoju binu, opremu, ozvučenje, napajanje, kako ne bi bilo ikakvih propusta. Sve je stiglo sinoć. Od sedam časova jutros, ekipa montira binu, i tehnička proba biće popodne. Članovi benda dolaze 'na gotovo', jer znaju da ih čeka savršena tehnika. To je ta nemačka preciznost", kaže za MONDO Aleksandar.

Balej je imao i jedinstvenu priliku da pre svih vidi šou, pošto je bend najveće fanove pre nekoliko nedelja pozvao u Berlin, da prisustvuju zvaničnoj probi pred početak turneje "Wir halten das tempo", na kojoj je izveden skoro ceo šou. Pošto pamtimo ludilo sa prethodnog koncerta, zanima nas kakav će biti ovaj. 

"Svakako će ljudima opet biti interesantna pirotehnika, uvek ima noviteta, ali ostavljaju i neke stare fore, kao i nekoliko vizuelnih iznenađenja. Til, recimo, sada ima kosu ofarbanu u plavo, i jednu vrlo zanimljivu bundicu, imitira Rammstein u ovoj eri, provokativno, eksplicitno", otkriva Aleksandar. 

Velika bina iz četiri dela "kotrljaće" se od jednog dela Arene do pozicije za koncert, među specijalnim efektima su crveni dim, vatrene komete, goruća žičana zavesa i još mnogo toga. 

Posle probe, fanovi su bili pozvani i na žurku i druženje sa bendom. Kakva je žurka kad je pravi Rammstein?

"Skroz u njihovom fazonu! Atmosfera je mračnija, sa crvenim osvetljenjem, svećama… Kako oni kažu u pesmi, 'wilkomen in der dunkelheit', dobrodošli u tamu. Dočekali su nas super, odlično smo se proveli i naravno slušali njihovu muziku".

Očekuje se da fanovi iz Srbije, ali i Grčke, Bugarske, Rusije, Francuske, počnu da se skupljaju popodne oko 15 časova, sa majicama, zastavama i plakatima za bend. Naš Fan klub ima više od 250 članova, a Forum 2.500 registrovanih korisnika.

Mnogi obožavaju Rammstein, iako ne znaju nemački. Jesi li ga ti znao pre nego što si počeo da slušaš bend?

"Nisam, priznajem. Privukla me je njihova energija. Ali, Rammstein je jedinstven, i lepo ga opisuje ona fraza - ostali samo sviraju, a Rammstein pali. Ne morate da znate jezik, dođete na nastup, osetite energiju… Taj jedinstveni spoj spektakla, eksplicitnosti, muzike, provokacije, seksa, ljubavi, emocija, više se može okarakterisati kao jedan teatar, pozorište u kojem jezik nije bitan, sve se razume". 

Pre benda, nastupiće DJ Džo Lec iz sastava Combichrist. U Arenu nije dozvoljeno uneti hranu, piće i profesionalnu opremu za snimanje slike i zvuka, dok je unošenje amaterskih aparata dozvoljeno. 

(MONDO / Tekst i foto - Bojana Zimonjić Jelisavac) 

Postanite član Rammstein Serbia Fanclub-a!

Rammstein Serbia Fanclub
www.forum.rammstein-serbia.com

LINK: » MONDO PORTAL
DATUM: 28.04.2013





« Nazad

Vrh ˆ